De reis
Door: pierr
Blijf op de hoogte en volg Pieter en Rogier
26 Januari 2011 | Peru, Lima
Nou, schitterend! We zijn gearriveerd in Lima na een vermoeiende intense reis. We zullen hieronder beschrijven hoe dat uiteindelijk allemaal is gegaan.
DE VLUCHT
Na een intens mooi en diep afscheid van onze dierbaren vertrokken wij per KLM naar Parijs. Nog in Amsterdam vertelde de schipholse klm dame achter haar balie, dat wij onze bagage vanuit Sao Paulo zelf moesten doorlinken op de vlucht naar Lima. Dat was het enige deze reis waar we dus alert op moesten zijn, maar tot die tijd was het voornamelijk vliegen, vliegen en ......vliegen. In Parijs was het even zoeken naar de juiste gate, aangezien het gebouw 1 grote cirkel is, maar binnen 1 rondje vonden we daar onze gate met het vliegtuig die ons naar zuid-amerika zal leidden. Daar bleek onze boarding pass van KLM niet de juiste te zijn dus die moesten we nog even ophalen bij een andere balie.....erg fijn, het vliegtuig zat al bomvol.....Uiteindelijk is dit net gelukt en konden we in een vol vliegtuig (inclusief een hele tangodansgroep die Rogier de week ervoor in Carre had bewonderd)vertrekken.
Deze vlucht met Tam airlines had in totaal omgeveer 45 min vertraging opgelopen door een storm vlakbij Mauritanie (een uur turbulentie!!!) en een storm ten noorden van Brazilie. Dit maakte onze overstap op Sao Paulo ontzettend krap, aangezien we ongeveer 15 min hadden om op tijd te kunnen boarden voor de vlucht naar Lima. In het vliegtuig naar Sao Paulo werd ons duidelijk gemaakt dat we onze bagage niet moesten ophalen, maar dit werd zelf doorgelinkt naar het vliegtuig richting Lima. Een andere steward maakte ons echter duidelijk dat we dit WEL zelf moesten doen. De piloot zelf roepte dit ook om, dus wij hadden even de stress aangezien we hier maar 15 min voor hadden.... Op Sao Paulo zelf zijn we als een gek dat vliegtuig uitgestoven op zoek naar de bagageband. Waar dat was en hoe we dit precies moesten aanpakken werd ons na wat vragen niet duidelijk gemaakt, dus liepen wij voor jan met de korte achternaam beetje heen en weer op zoek naar een trap die er niet was. Uiteindelijk besloten we ivm de tijd maar naar de boarding ingang van onze vlucht naar Lima te lopen om aan te geven dat we er zijn. Daar aangekomen werd ons verteld dat de bagage automatisch wordt doorgelinkd naar Lima, dus dat was een last die van onze schouders viel...
De vlucht naar Lima met Grupo Taca verliep erg goed. Het uitzicht over de ongerepte Amazone boven Bolivia was werkelijk prachtig. Uit de lucht is goed te zien hoe ver de menselijke hand reikt in de Amazone. Het Andes gebergte was ook prachtig om te zien. Nu weten we een beetje wat ons de komende tijd te wachten staat. Toen we Lima vanuit de lucht naderde zagen we voornamelijk een bruine massa aan stad. Het contrast met de blauwe zee is erg groot. Na een ultra zachte landing (deze piloot is echt een baas!) kwamen we dan aan in Lima.
GEEN BEREIK, WEL GEZEIK
In Lima aangekomen had Rogier geen bereik met zijn telefoon. Geen probleem, dat komt wel goed. Dat was het gevoel dat over ons heerste. Dat gevoel werd rigoreus verstoord nadat we aankwamen bij een bagageband die aardig leeg was. En het zag er niet naar uit dat er nog meer tassen op de band gegooid zouden worden. Nevraag bij de douane maakte onze worst kaas scenario waarheid......De tassen stonden nog in Lima! Wel gloeiende gloeiende! Met de douane beambte hebben we gelijk onze gegevens uitgewisseld, zodat we zeker waren dat de uiterste best werd gedaan voor onze bagage. Met een naakt gevoel liepen we vervolgens naar Harold, contactpersoon van ons hostel.
Bagageloos door Lima.
De warme smogstad Lima is in geen enkel opzicht te vergelijken met het koude maar veel groenere Amsterdam. De rit van het vliegveld naar het gasthuis Casa Ana is een combinatie van rijden door het Griekse Thessaloniki en het Mauritaanse Nouakchot. Één groot gekkenhuis waar voor iedere centimeter asfalt moorden worden gepleegd. Onze chauffeur blijkt bovenaan deze oorlogsketen te staan en weet het oog van de naald weg na weg te vinden.
Aangekomen in het gasthuis maken we ons klaar voor een dagje Lima. De onwetendheid over onze baggage is inmiddels geaccepteerd. We kopen slippers, korte/zwem broeken, eten wat en gaan het centrum in. Soms bij het oversteken van de weg doe ik een schietgebedje, dat helpt, we leven nog. In het centrum genieten we van mooie grote pleinen, een stadspark en de koelte van de stadsbibliotheek waar studenten een grote expositite van Peruaanse gedichten tentoonstellen. Ook informeren we bij de tourist information vast hoe we het beste naar Machu Pichu kunnen gaan.
Boston.
Rond een uur of 6 komen we terug bij het gasthuis. Er is nog geen nieuws over onze tassen. We concluderen dat schoon ondergoed van cruciaal belang is en wandelen naar de markt waar we mooi een dikke euro afdingen op twee Boston onderbroeken. Waarom Boston? Amerika blijkt hier het ideaal..
Gedoucht en wel inventariseren we, wat we wel bij ons hebben en zien dat we daar maar bar weinig aan hebben. Toch voelt het wel goed zo ´licht´ te zijn. Daar tegenover staat een schuldgevoel ten opzichte van onze ruggenkameraden die we achter gelaten hebben. Pen en papier erbij en het eerste reislied is een feit. De ode aan onze tassen zal te lezen zijn in het volgende blog!
Na een diepe nacht wordt er bij het onbijt gebeld. Deze keer ren ik niet voor niets naar de hal. De medewerkster van Grupo Taca Airlines belt om het adres van het gasthuis te bevestigen. De tassen zijn in Lima en hebben ons bijna bijgehaald! Wij lopen naar het centrum, kopen bustickets naar Machu Pichu en bezoeken op de terugweg het internetcafé waar we nu zitten. Als alles (Zuid-Amerikaans) goed gaat zitten we om vier uur in de bus naar Cusco (4 uur van Machu Pichu).Voor een kleine extra investering reizen we eerste klas, zitten we in brede slaapstoelen en krijgen we diner en lunch aan boord. Een goede investering voor een busreis die 22 uur duurt! Nu maar hopen dat de tassen echt over een half uurtje bij het gasthuis gebracht worden!
De komende dagen
Morgen komen wij halverwege de middag aan in Cusco. Overmorgen zullen we per trein en voet Machu Pichu bezoeken. Een bergwandeling om niet snel te vergeten! Over 3 dagen zullen we richting Het Titicacameer en daarmee de Boliviaanse grens trekken. We verwachten over 4 a 5 dagen in Copacabana (Eiland in het Titicacameer) te zijn waar we Elske en Gerda gaan onmoeten! (Blog Elske: http://elskeinbolivia.waarbenjij.nu)
Grote groeten!
Pieter en Rogier
26 Januari 2011 - 16:22
Willy:
Tjonge, jonge.
Nu ben ik wel erg benieuwd of jullie rugkameraden jullie inhalen of dat ze achter jullie aan blijven reizen...
Leuk om al een stukje van jullie te lezen.
Goede reis in die bus.
Kus en knuffel van mij
26 Januari 2011 - 17:28
Maria En Cor:
Gelukkig hebben jullie je backpacks weer bij jullie en daarmee ook weer wat eigen schoon goed. Op naar Machu Pichu (goede investering voor een 1e klas busplaats met ganztägliche betreuung). We horen wel van hoe het daar was en van jullie eerste bad en wasje n het Titicacameer. Geniet van het strand en al het moois van Copacabana. Op naar het volgende verslag en we zijn reuze benieuwd naar het lied! -
26 Januari 2011 - 17:49
Jan-albert:
Zo te lezen een enerverende start van jullie reis.
Hoop dat de bagage er op tijd was, anders moeten jullie wel heel veel handwasjes doen.
Goede reizen en veel moois op jullie pad!
26 Januari 2011 - 18:18
Bas:
Intense belevenissen... -
26 Januari 2011 - 18:22
Hanneke:
Mooi begin boys. Als alles goed verloopt kan je er niet zo mooi over vertellen. Genieten jullie maar lekker van de 'ondraaglijke lichtheid van het bestaan' :) (met dank aan Milan Kundera). Benieuw hoe jullie Machu Pichu ervaren...
Een frisse groet uit Ermelo. -
26 Januari 2011 - 18:59
Robert En Stephanie:
It is nice! I like!
Much plesure dutch friends!
26 Januari 2011 - 19:29
Bram:
Mooie verhalen! Ik hoop dat jullie de bagage snel weer hebben.
Ik blijf jullie volgen!
Groeten vanuit De Boelelaan
26 Januari 2011 - 19:53
Timmo:
Daar komt je ode:
Waar is mijn backpack?
Hij is niet ge-board gek! -
26 Januari 2011 - 20:55
Elske:
woooow Pieter.
Jullie reis was best heftig!
Nu zit je in de bus. ik denk dat ik wel weet in welke, ik heb er ook 30 uur in gezeten :) wel super chille stoelen. beter als in t vliegtuig!
geniet van machu pichu en hasta titicaca! Ik hoop dat je kunt laten weten wanneer je aankomt dan komen wij die dag ook.
zie je email :)
besos!!! -
26 Januari 2011 - 21:06
Marianne:
Dag mannen! Goed verhaal, ongelofelijk mooi dat jullie daar zijn.
Pluk de dagen en veel plezier!
Liefs! -
26 Januari 2011 - 22:21
Marieke:
jeeeeees je bent in peru!! geniet er heel erg van en woooow naar het titicaca en dan ook nog elskie en gerda zien! ik word NU lid van pierr! -
27 Januari 2011 - 01:49
Aalt:
Als je zo kunt schrijven zonder weg te gaan zou ik het ook lezen....
het doet me deugd, ben trots als een aap en onverschillig als een clown, wat dat ook betekenen mag. dat jullie de wereld intens vanuit breder perspectief moge gadeslaan!
In de tussentijd houd ik de wacht bij de grens! geen zorgen om naties dus..
peace out!
Ik volg jullie zoals een goed boek en een droom samen zouden smelten! -
27 Januari 2011 - 08:21
Mike:
Echt vet hoor jongens dat jullie dit doen!! Al had het iets beter voor jullie kunnen beginnen. Hopelijk is dit geen voorbode voor de rest van de reis. Ik heb ook zo'n hekel aan turbulentie en aan vliegpersoneel die verschillende informatie verstrekt. Waren jullie nou de enige waar de koffers van vertraagd waren? Leuk verslag!! ik ga ze zeker allemaal lezen.
Groeten en goeie reis!!
Adios -
27 Januari 2011 - 11:16
Uncle Josh:
Hi Lads,
Prachtig verhaal! Maar ook wel lastig. Mooi dat jullie odes schrijven. Shane McGowan van de oques chreef toen het hem nit mee t: when the world is too rk an I need some lght inside of me, I walk to a br d dnk 15 pints of beer.
Genet n les!
Uncle Josh GRRRRRR -
27 Januari 2011 - 11:24
Uncle Josh:
Vorige ging niet goed.
Hi Lads,
Prachtig verhaal!! Maar ook wel lastig.
Mooi dat jullie odes schrijven. Shane McGowan van de Poques schreef toen het hem tegen zat:
When the world is too dark and I need some light inside of me, I walk into a bar and drink 15 pints of beer.
Geniet van alles!! Trouwens, Boston onderbroeken zitten zo gek nog niet!
Uncle Josh GRRRRRR
27 Januari 2011 - 18:06
Papahans:
Pelgrims van woeste luchten, verre stranden, gote steden, hoge bergen in ijzeren vogels, op nieuwe slippers en luukse rijtuigen.
Gaan jullie op Machu Pichu een terrasje pikken? Of moet je die laten liggen?
Veel plezier in Cuscu, en op jullie tocht door de Inca-herinneringen.
knuffel -
27 Januari 2011 - 20:30
Shivani:
Hey guys!
Wat een verhaal zeg! Hopelijk worden jullie snel verenigd met de 'rugzakkameraden'! De reis zelf klinkt al wel behoorlijk intens... Op naar Machu Pichu en veel succes met de eerste klim!
Liefs,
Shief
Ps. Drink een cocktailtje voor me op het eiland van Copa ;) -
27 Januari 2011 - 20:56
Allart:
Intens! -
27 Januari 2011 - 22:28
Hoi Rogier En Pieter:
Zoals je ziet Rogier heb ik vanmiddag dit adres gekregen .Ik had het meeste al gehoord.Maak er een onvergetelijke reis van en wie weet schrijf ik nog wel een keertje
doei wijnie
28 Januari 2011 - 21:01
Cecsz Aka Wasbeertje:
Rubber Eendje van me ! *knijpt in Rogertje en wacht op geluid* Woooowww ik mis jou vet erg :( Wel gruwelijk dat je daaro bent en ik wens je heeeeel veel plezierosh en lolosh en funosh toe mis me niet teveel hè ! Work aint the same without my duckieejj .. kwaaaakk :(
Xx. Wasbeertje
ps hoop dat je je snel kan wassen en clean clothes aandoen en alles
ohw en je mattie ook die ik ni ken, hoooi ben wasbeertje xD xD
oke eenmans lol ik kap dermee
xxxxxx MIIISSS JOU xxxxxxx
28 Januari 2011 - 23:41
Allart:
Echt bizar...
Hoop dat jullie het echt super gaan hebben in Machu Pichu!
Geniet er van!
Hier was het vandaag lekker zonnig!
maar nog wel super kout, 1 Grade!
Tot de volgende blog!
Dikke, ik mis jullie en hoop dat jullie een super tijd gaan beleven Knuffel!
29 Januari 2011 - 18:23
Maria En Cor:
in afwachting van jullie volgende blog.... -
29 Januari 2011 - 19:39
Rogier: