Rio de Janeiro - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van Pieter en Rogier van de Glind en Bron - WaarBenJij.nu Rio de Janeiro - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van Pieter en Rogier van de Glind en Bron - WaarBenJij.nu

Rio de Janeiro

Door: pierr

Blijf op de hoogte en volg Pieter en Rogier

18 Maart 2011 | Brazilië, São Paulo

Rio de Janeiro

Het is maandagochtend...... De oogleden hangen nog voorover, de dromen zijn in de verte nog aan het afronden, maar het is nu tijd om op te staan. Onze boodschappentassen worden ingepakt. Ana Paula verschijnt in de deuropening en we nemen afscheid van haar. Tijdens het ontbijt nemen we ook afscheid van Paulo en Osvaldetze. Edite is vandaag onze taxi naar het vliegveld. Aangekomen bij het vliegveld nemen we ook afscheid van Edite. We lopen door de douane en we realiseren ons............. Het hoofdstuk Curitiba is voor dit jaar weer afgesloten. Pieter staat nog even stil bij een boek van vier jaar geleden maar gaat dan verder. Een nieuw hoofdstuk staat voor de deur:

RIO DE JANEIRO!
Een ieder die droomt van een verre reis naar Brazilie en daarbij een voorstelling van probeert te maken denkt gelijk aan het Christusbeeld, het Suikerbrood en dansende samba op de straten. Al deze plaatjes worden nu waarheid. Maar niet alleen deze mooie plaatjes. Bij aankomst in Rio nemen we een taxi en een ander beeld van Rio wordt ook duidelijk: Favela`s. We hebben maar een klein deel van alle favelas in de stad gezien, maar ze zijn er. En dat maakt je toch bewust van de positie waar we ons op dit moment bevinden. In een luxe taxi op weg naar een hostel in Copacabana. Deze reis zijn we meerdere malen geconfronteerd met ongelijkheid in de wereld, maar in Rio ligt het pijnlijk dicht bij elkaar.

Aangekomen bij het hostel besluiten we snel richting het strand te gaan om daar even lekker bij te bruinen en eventueel een duik te nemen. Voor een duik nemen hoef je zelf geen moeite te doen, want wanneer je met de knieen in het water bent zorgt een megagolf wel dat je binnen 1/10 van een seconde op je snufferd zand ligt te happen. Hier kan Rogier over meepraten.
De tweede dag in Rio is een dag waarin we toeristische trekpleisters gaan bezoeken. Onze eerste trekpleister (naast alle pleisters van Pieter zijn teen) is het welbekende Christusbeeld. Dit beeld hebben we al vaak gezien in de media, maar eenmaal aangekomen bij het beeld is het alsnog indrukwekkend. Geweldig! Het uitzicht daarbij is misschien nog wel mooier. De ritme`s van `they dont even care about us` van Michael Jackson schieten door Rogiers hoofd heen. Hierna brengen we een bezoek aan het Suikerbrood. Deja vu`s van een eerdere vakantie in Slowakije passeren meteen de revue. Toen kon Rogier de berg niet meer op door een lokaal slechtgevallen suikerbrood. Enkele dagen daarna stond Rogier doodangsten uit in een kabelbaan die ons van de hoge Tatra naar beneden hielp. Nu gaat Rogier samen met Pieter, Hugo en Fernanda met een kabelbaan een berg op met de naam `Suikerbrood`. Gelukkig ging dit een stuk beter dan in Slowakije. Mede door het feit dat op het Suikerbrood zelf helemaal niks te zien was door een laag mist. In de hoop dat deze mist zou verdwijnen en alsnog het mooie (nacht)uitzicht konden zien, bleven wij tot 19.00 boven wachten. Onze beloning was een harde plens regen en een nog slechter uitzicht. Maargoed, we zijn boven geweest, en Pieter kent het uitzicht al!

De derde dag staat in het teken van een stranddag op twee bekende stranden van Rio, namelijk Ipanema en Copacabana. Het strand van Ipanema heeft ons twee het meest veranderd.......... Van een licht getinte huid naar een rode huid. Goed insmeren heeft mijn moeder altijd gezegd, maar de eigenwijsheid (wij verbranden nooit en met zonnebrand worden we niet bruin) van mijn vader heeft mij nu genekt (Rogier). Pieter heeft zich wel ingesmeerd maar is toch ook licht verbrand. De dag verliep verder lekker ontspannen met wat ijsjes en cocoswater op Copacabana. In de avond nog wat lekker poolen, aftersun smeren, Caipirinha drinken en daarna lekker slapen.

Vandaag hebben we uitgeslapen. Na een goede lunch vertrokken we met de bus naar de luchthaven. De tien minuutjes lopen met bagage, maar zonder backpack benadrukken nog maar eens hoe fijn het leven MET backpack was! De Vlucht duurt drie kwartier. Dan staan we in Campinas, een stad vlakbij Sao Paulo. De busrit naar het winkelcentrum waar we nu zitten helpt ons beiden aan dromen, dromen over Nederland!

De komende dagen..

Zo groot als de stad Sao Paulo is, zo weinig is het aantal uren dat we
hier hebben om ervan te genieten. Moe als we zijn duiken we zo lekker
ons bed in. Het hotel ligt op de rand van het centrum. Morgen zullen
we dan ook nog lekker even door de stad rond gaan wandelen om
vervolgens aan het begin van de middag naar Sao Paulo Guarulhos
International Airport te taxi-en en bussen. Dan is het cirkeltje weer
rond. Gelukkig vliegen we deze keer niet naar Lima maar naar Madrid en
vervolgens Amsterdam (KL1702) waar we om ongeveer 15:50 zullen landen.

Het was ons een waar genoegen.

Grote Groeten,

Rogier en Pieter

• 18 Maart 2011 - 06:52

Rien En Marlies:

Hai,

Fantastisch dat jullie alle kanten van het (verre) reizen hebben gezien! Dat geeft een open mind vanuit de vele indrukken die je opdoet.
    Als jullie dit nog lezen: een hele voorspoedige reis toegewenst en anders tot snel want er zijn vast veel meer verhalen!

• 18 Maart 2011 - 07:48

Willy:

Mannen.
    Wat zal het fijn zijn om morgen jullie verhalen live te horen.
    Goede reis

• 18 Maart 2011 - 08:41

Aalt :

ik kijk er naar uit jullie spoedig terug te zien! en kijk er dan weer naar uit jullie zo snel mogelijk te zien vertrekken! waar lees ik anders van die mooie reisverslagen...

• 18 Maart 2011 - 10:32

Cor:

Heren,
    Weer mooie verhalen en veel indrukken. Ben heel benieuwd naar onze nieuwe boodschappentassen ( of worden ze als relekwie opgevouwen en voor het nageslacht bewaard)
    We gaan jullie morgen zien op schiphol......

• 18 Maart 2011 - 12:22

Bas:

T genoegen was totaal wederzijds... qua lezen dan ;)

• 18 Maart 2011 - 13:39

Elske:

Prachtig!!!
    en hihi Rogier ik dacht dat je het in het Boliviaanse Copacabana wel geleerd had na je rode vervelde neus :)
    Heeeeeele goede reis en heeeeeeeeele goede aankomst in Nederland bij alle lieve mensen.
    Ik mis julie verhalen nu al!
    Liefs

• 18 Maart 2011 - 13:57

Maria:

Insgelijks, het was ook een waar genoegen jullie te volgen tijdens alle belevenissen vele ups en enkele downs. De laatsten hebben jullie er nimmer onder gekregen, grote klasse!
    Nu verheug ik me vooral op het weerzien met jullie van morgen. Reis veilig en probeer onderweg wat uit te rusten als het lukt.
    Ook hele grote groeten terug!

• 18 Maart 2011 - 15:14

Hans:

Van harte dank voor jullie verslagen! Zo kwam de verte, het andere dichterbij.
    Veilige reis.
    Tot morgen. Knuffel.

• 18 Maart 2011 - 15:14

Simon And Garfunkel:

Homeward bound

• 18 Maart 2011 - 16:26

Theo En Anneke:

Hallo Pieter en Rogier,

Welkom thuis! We hebben genoten van jullie verhalen en zullen die gaan missen, maar vinden het ook fijn dat jullie weer heelhuids terug zijn.
    Sterkte met de cultuur- en temperatuurshock.

Hartelijke groet!

• 19 Maart 2011 - 13:35

Aalt :

Nederland zal jullie bevallen met deze lichtval. in de trein, in trein

tot zo!